top of page

Over ons

Oprichters

Younes_edited.jpg

Younes Sebbarh

Voorzitter & Mede-Oprichter

Al van toen de kleine Younes zijn mama naar rechtbankdrama's zag kijken, wist hij wat hij later zou worden: advocaat. En dat is hem intussen ook gelukt. Hij vond zijn plaats in een gerenomeerd internationaal advocatenkantoor en staat daar mee aan de wieg van internationale deals en beursnoteringen. Younes is de eerste van zijn familie die is gaan studeren en werd daarin altijd ondersteund en gemotiveerd door zijn omgeving. "Ik besef dat dat een ongelofelijke rijkdom is. Als dank probeer ik me in alle facetten van het leven te onderscheiden. Niet alleen op professioneel en academisch vlak probeer ik uit te blinken, ook op sociaal vlak – via (internationaal) vrijwilligerswerk – en sportief vlak – "ik ben een kickboxer – wil ik steeds het beste van mezelf laten zien".

Gilles Leyssen

Finance & Mede-Oprichter

Gilles had van jongs af aan de drang om succesvol te zijn. Dat uitgangspunt is gebleven, maar wat hij daaronder verstaat is doorheen de jaren wél drastisch veranderd. In eerste instantie lag de focus op zijn carrière. Inmiddels vindt hij zijn dagelijkse intellectuele uitdaging als advocaat in een internationaal kantoor. In de loop der jaren – en vooral tijdens zijn studentenjaren – komt het besef dat er meer is dan een carrière uitbouwen. Om het maximale uit het leven te halen, engageert hij zich op zoveel mogelijk gebieden. Gilles is auteur van meerdere juridische bijdrages, doet aan kickboxing en ziet “Belgian Lawyers for Africa – It’s Legal to Care” als het logische verlengstuk van zijn eerdere vrijwilligerswerk in Afrika.   

gilles HD_edited_edited_edited.jpg
media-studio.edited-file-name.jpg

Camille Degrave

Webdesign & Mede-Oprichter

Camille groeide op in de kleine Limburgse gemeente Hamont-Achel. Na het voltooien van zijn rechtopleiding, ging hij in 2018 aan de slag als advocaat in Brussel. Al vroeg in zijn studententijd, ontmoette Camille de mede-oprichters, waarna het drietal een uitzonderlijke vriendschap opbouwde. Niet alleen op carrièregebied, maar ook op sociaal en sportief vlak dagen zij elkaar dagelijks uit om het beste in hunzelf naar boven te halen.

Camille bezocht Afrika reeds als vrijwilliger in een weeshuis, waar hij de schrijnende situatie met eigen ogen heeft aanschouwd. Deze eye-opener maakte duidelijk dat er nog zo veel mensen iedere dag hulp nodig hebben. Met “Belgian Lawyer’s for Africa – It’s Legal to Care!” hoopt Camille op grotere schaal een impact te genereren.

Team

media-studio.edited-file-name.jpg

Chinouk Van Baelen

Marketing & PR

Ondanks het feit dat ze in een muzikaal gezin opgroeide, koos Chinouk ervoor om haar sterk gevoel voor rechtvaardigheid na te streven via haar rechtenstudies. Ze engageerde zich reeds in 2018 voor het Rode Neuzen initiatief via het programma “Jong Geweld” dat te zien was op VTM. “Belgian Lawyers for Africa – It’s Legal to Care” is haar nieuwe doel. Ze beseft meer dan ooit tevoren dat er talloze mensen in nood zijn wereldwijd, die het verdienen om onze aandacht en bekommernis te krijgen. Met dit project hoopt ze dan ook om een verandering te maken in het leven van velen, want “het voelt goed om anderen te helpen”.

media-studio.edited-file-name.jpg

Omar Sebbarh

Operations

“Mijn vader heeft mij en mijn jongere broer Younes altijd geleerd om zorgzaam te zijn, respect te hebben, en mensen te helpen in nood”, aldus Omar, die voor het eerst mee zal stappen in een internationaal vrijwilligersproject. Hij hoopt dat we, stap voor stap, samen kunnen werken om van de wereld een betere plaats te maken. “Het is een kleine moeite om iets terug te geven aan zij die het minder goed hebben dan ons”.

bottom of page